Ga naar de inhoud

Bel: +31 (0)612 537 253

Foliedruk bij DB PROMOTIE

Foliedruk is een ontzettend leuke druktechniek. Foliedruk is het aanbrengen van een glanzende folie op jouw drukwerk Met foliedruk kun je bepaalde onderdelen in jouw ontwerp net even wat extra onder de aandacht brengen. Hoe leuk is dat? Alleen een logo of naam in folie of een groot volvlak in folie; jij bepaalt het helemaal zelf! Visitekaartjesflyersfolders, brochures óf kaarten? Wanneer je écht iets speciaals zoekt kies je voor een afwerking met foliedruk!

Foliedruk 

We willen namelijk een nog betere kwaliteit kunnen leveren. Daarom hebben we de aanleverspecificaties voor onze folieproducten iets aangepast. Heb je vragen over de mogelijkheden of het aanleveren van bestanden? Bel of mail dan gerust! Voor het werken met folies moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Zo is dit product alleen goed op te maken met de software van Adobe. Ga je zelf met folie aan de slag gebruik dan bij voorkeur Illustrator of InDesign.

In het verleden was het mogelijk folie te gebruiken zonder een soft-touch mat laminaat. Helaas hebben we ervaren dat niet altijd de kwaliteit consistent was. We hebben er daarom voor gekozen alle folie producten eerst te voorzien van een extra beschermend laminaat met daarover het folie. Bij DB PROMOTIE heb je maar liefst keuze uit 10(!) verschillende foliekleuren: 

 1. groen 

 2. blauw 

 3. violet

 4. rood

 5. koper

 6. goud

 7. zilver

 8. rosé-goud

 9. transparant (gloss)

 10. holografisch [NIEUW]

 11. kristal holografisch [NIEUW]

Hoe werkt foliedrukken?

Om het bestand goed op te kunnen maken is het belangrijk te weten hoe we dit product maken. We doen dit in twee stappen. We drukken eerst het full-colour deel van je drukbestand. Op deze vellen brengen we dan vervolgens een soft-touch mat laminaat aan. Op de gelamineerde vellen worden vervolgens de foliedelen gedrukt. Het is altijd nodig om onder de folie een softtouch mat laminaat aan te brengen. Anders hecht de folie niet. Een ander soort laminaat is technisch niet mogelijk. 

Foliedruk papiersoorten

Wanneer je drukwerk met foliedruk wilt laten afwerken, dan ga je opmerken dat de papierkeuze iets beperkter is. We hebben namelijk een selectie gemaakt van alleen de beste papiersoorten. Op deze papiersoorten kunnen we topkwaliteit foliewerk leveren. Om consistente kwaliteit te kunnen leveren is het niet mogelijk foliedruk op andere papiersoorten toe te passen. De papiersoorten waaruit je kunt kiezen zijn: 

 • HVO Offset | helder wit ongecoat papier.
 • Biotop | milieuverantwoord crèmekleurig papier
 • MC Silk (mat) |Gecoat papiersoort met een silky uitstraling.
 • MC Gloss (glanzend) | Gestreken papiersoort met een glanzende uitstraling. 
 • Sulfaatkarton 1-zijdig gestreken | Papier waarvan de voorkant gestreken/glad is. 
 • Sulfaatkarton 2-zijdig gestreken | Papier waarvan beide kanten gestreken/glad zijn. 

Foliedrukwerk bestellen bij DB PROMOTIE

Foliedrukwerk bestel je al vanaf oplage 1! Wij produceren jouw foliedrukwerk namelijk digitaal. Dit scheelt behoorlijk in de opstartkosten. Leveren doen we snel. Wanneer jij op werkdagen voor 16:00 bestelt en aanlevert, wordt jouw foliedrukwerk de volgende dag al verzonden! Heb je vragen over het afwerken van drukwerk met folie en/of het aanleveren hiervan? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder. 

Foliedrukwerk bestellen doe je uiteraard bij de drukwerkspecialist DB PROMOTIE! 

 

 

Adres

Capellestraat 118
8331 LB Steenwijk

Bel ons

Tel: +31 (0) 612 53 72 53