Aanleverspecificaties drukwerk

Aanleverspecificaties_algemeen
Klik om te downloaden

Om tot een goed drukresultaat te komen zijn bestanden volgens de aanleverspecificaties noodzakelijk. Is uw bestand slecht, dan zal het resultaat ook tegenvallen. Bent u zelf niet in staat om te voldoen aan de aanleverspecificaties? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen wij u hier verder mee helpen.

De volgende aanleverspecificaties zijn algemeen, en gelden voor bijna elk product op onze website. Daarnaast zijn onderaan deze pagina productspecifieke aanleverspecificaties te vinden.

Afloop
Afloop is een extra ruimte om het eindformaat heen die na het drukken weer wordt afgesneden. Zo kunnen gekleurde balken en foto’s en dergelijke gewoon tot de rand lopen. Wij ontvangen uw drukbestanden graag met 3 mm afloop rondom. Voorbeeld: een A4 is 210 x 297 mm, het aanleverformaat wordt dan 216 x 303 mm.

Resolutie
Een goede resolutie van foto’s en afbeeldingen is essentieel voor een mooi drukresultaat. Het beste hiervoor is 300 DPI, en minimaal is dit 225 DPI. Afbeeldingen met een lagere DPI waarde kunnen vaag worden en er kunnen pixels zichtbaar worden.

Kleurgebruik
Voor fullcolour drukwerk dient u alle Pantone- en RGB kleuren om te zetten naar CMYK (fullcolour).
Voor Pantone drukwerk moeten alle objecten in Pantone kleuren worden aangegeven. Alles wat een andere kleurinstelling heeft zal namelijk niet worden meegenomen op de drukplaten.
Daarnaast is het verstandig om de inktdekking nooit boven de 300% te laten komen. Het risico bestaat dat de inkt gaat vlekken bij een hogere dekking. Bij krantenproducties is dit zelfs 240%.
De kleuren op uw beeldscherm wijken altijd af van het drukresultaat doordat uw computer van achteren belicht wordt.

Transparanties
Transparanties in het drukbestand kunnen leiden tot grote problemen. Sla daarom uw bestand altijd op als PDF X1a:2001, dan is alles afgevlakt en kan er niks mis gaan bij het maken van de platen. Wij kunnen bestanden niet op transparanties controleren, zorg er dus voor dat deze instelling wordt gebruikt!

Bestandstypes
Het liefst ontvangen wij een correct opgeslagen PDF bestand. Deze kunnen wij altijd zonder problemen openen. Daarnaast is het mogelijk om een EPS bestand aan te leveren, om deze te kunnen openen moeten alle teksten wel worden omgezet naar lettercontouren (outlines).

Lettertypes
Het kan verstandig zijn om teksten om te zetten naar lettercontouren (outlines), maar dit is niet altijd noodzakelijk. Zolang de lettertypes zijn ingesloten (fonts embedded) kunnen wij ook goed met de bestanden uit de voeten.

Productspecifieke aanlevering
– Kranten: Berliner
                 Half Berliner
                 Tabloid
Kettingformulieren
Doorschrijfsets en -blokken
Folders
– Brochures / magazines
– Gestanst drukwerk (presentatiemappen, deurhangers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *